1 dode en 8 nieuwe besmettingen met coronavirus in Saudi-Arabië

In Saudi-Arabië is een buitenlander omgekomen door het coronavirus. Er zijn ook acht nieuwe gevallen van besmetting gesignaleerd. Vijf van de besmette personen zijn werkzaam in de zorgsector in Jeddah. Dat heeft het Saudische ministerie van Volksgezondheid gemeld.

Het gaat om een 45-jarige man, maar zijn nationaliteit is niet bekendgemaakt. Dit overlijden brengt het totaal op 68 doden in Saudi-Arabië sinds het virus in 2012 is opgedoken.

Onder de acht nieuw geconstateerde gevallen bevinden zich twee vrouwen en drie mannen die werkzaam zijn in de zorgsector in Jeddah, de op een na grootste stad van het land. De spoeddienst van het grootste ziekenhuis in Jeddah werd omwille van de nieuwe gevallen gesloten.

De minister van Volksgezondheid, Abdallah al-Rabiah, ging gisteren langs in de ziekenhuizen van Jeddah in een poging om de paniek die ontstaan was, te bedaren.

In zijn recentste persmededeling heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vrijdag gemeld dat de organisatie op de hoogte is van 212 gevallen van besmetting. Daarvan waren er 88 fataal.

Volgens een onderzoek dat in de VS werd gepubliceerd in februari, zou het MERS-corona-virus, dat tot zware ademhalingsproblemen leidt, kunnen worden overgedragen door dromedarissen.