2 appartementen onbewoonbaar na brand in Kampenhout

Op de Haachtsesteenweg in Kampenhout zijn na een uitslaande dakbrand zondagochtend twee appartementen onbewoonbaar verklaard. Het brandalarm in het pand ging af, waardoor alle bewoners tijdig buiten raakten.

De brandweer ging nog op zoek naar mogelijke slachtoffers in vier andere appartementen. Er was echter niemand meer in het gebouw aanwezig. De brandweerkorpsen van Leuven en Zaventem kwamen de brand mee bestrijden. Nadien bleek dat de twee flats op de bovenste verdieping tijdelijk onbewoonbaar waren door de waterschade.

"De ene flat was onbewoond. In de woning waar het vuur was ontstaan, woonde een koppel. Zij kunnen voorlopig bij familie terecht. Hoe de brand is ontstaan, is voorlopig onduidelijk. Het staat wel vast dat er geen kwaad opzet in het spel is", zegt burgemeester van Kampenhout Kris Leaerts (CD&V).