36 doden bij ongeval met een bus in Mexico

In het oosten van Mexico zijn 36 mensen om het leven gekomen bij een busongeval. Er zijn ook vier gewonden. De autobus reed in op een met pech stilgevallen vrachtwagen en schoot in brand. Dat gebeurde in de provincie Veracruz, op de grote weg van Tabasco naar de hoofdstad Mexico-Stad.
AP2014

De bus kwam uit Villahermosa, een stad in de naburige staat Tabasco, en reed ter hoogte van het plaatsje Juan Rodríguez in op de stilstaande vrachtwagen, die langs de kant van de weg stond.

De identificatie van de slachtoffers verloopt moeizaam, de meesten zijn zakenlui.

Het verkeer in Mexico heeft een slechte reputatie. Het dodental ligt er hoog door de slechte staat van sommige wegen, en de roekeloosheid van de automobilisten. Vooral bij busongelukken vallen vaak veel slachtoffers.

AP2014