"Er kwam niets, behalve een walm van alcohol"

Was het een weloverwogen mediastunt, die uiteindelijk toch uit de hand liep? Was dat dan weer te wijten aan een overmatig alcoholgebruik tijdens de pre-party? Of had MTV toch weer iedereen bij zijn pietje door een "incident" te plannen, ook al leek het niet zo? Actrice, én comédienne, Aubrey Plaza werd de absolute ster van de MTV Movie Awards 2013, toen ze probeerde de Comedic Genius Award uit de handen van Will Ferrell te trekken. Ze leek zich daarbij in een ander universum te bevinden.

"Het stond niet in het script", reageerde MTV onmiddellijk na de uitzending, nadat de security Plaza uit de zaal had gezet. Ook Ferrell bevestigde deze uitleg op MTV News: "Ik denk dat ze iets belangrijks wilde vertellen. Maar er kwam geen boodschap. Er was alleen maar een walm van alcohol die uit haar mond kwam. Dan begon ze te zweten, en weg was ze. Maar de show must go on."

Plaza, die boven haar borsten opvallend de titel van haar nieuwe film uitgeschreven had en dus een wandelend reclamebord was, hield de lippen stevig op elkaar. Ze bedankte alleen via Twitter Kanye West, die in 2009 de speech van Taylor Swift onderbrak.

Theorieën over wat haar dreef, liet ze tijdens persconferenties aan zich voorbijgaan. Dat ze dronken was/leek, daarvoor werd ze vooral in reacties op internetforums op de korrel genomen ("Pretty sure she was on something").

AP2013

Ruim een half jaar later wilde de 29-jarige actrice nog altijd niets kwijt op de Britse nieuwswebsite The Independent: "Over dat incident mag ik de komende vier jaar geen verklaring afleggen. Dan zal er een persconferentie worden georganiseerd, waar ik alles uit de doeken zal doen. Dat ik nu niet mag praten, is het gevolg van een pact met de duivel. Met satan. Meer wil ik er niet over kwijt."

In ieder geval werd de bioscoopfilm "The to do list" niet het succes dat men ervan verwacht had. Wel blijft Plaza intussen schitteren in de in de VS enorm populaire tv-komedie "Parks and recreation" en is ze binnenkort te zien, naast Chris Evans, in "A many splintered thing".

AP2013

Vannacht worden opnieuw de MTV Movie Awards uitgereikt. Uitkijken wordt het vooral naar de categorieën "Beste kus" (Wint lesbische kus van Jennifer Lawrence en Amy Adams in "American hustle"?), "Beste schurk" (Wie anders dan Benedict Cumberbatch als Khan in "Star trek"?) en "Beste shirtless-optreden" (met Jennifer Aniston in de running voor winst). Al dan niet geplande incidenten zijn ook te verwachten.

lees ook

    Meest gelezen