"Gezond verstand meest efficiënte weg om oplossingen te vinden"

De MR heeft "gezond verstand" gekozen als rode draad van haar kiesprogramma voor de regionale, federale en Europese verkiezingen van 25 mei. "Het is de meest efficiënte weg om meteen concrete oplossingen te vinden, ver van alle speculatie van de politique politicienne", zegt de Franstalige liberale partij in een communiqué.

Met als slogan "Tijd voor gezond verstand" wil de MR de verkiezingscampagne "naar het terrein van de voorstellen brengen, weg van de steriele polemieken, om de verwachtingen van de burgers in te lossen". De partij wil het onderscheid maken tussen hoofdzaken, zoals het vinden van een job of het verhogen van de koopkracht, en bijzaken, zoals een nieuw logo voor Wallonië.

De fractieleider van MR in het Waals Parlement, Willy Borsus, had felle kritiek geleverd op de kostprijs en het nut van het nieuwe Waalse logo. Volgens Waals minister-president Rudy Demotte was de campagne nodig om het internationale imago van Wallonië op te krikken en een punt te zetten achter een voltooid verleden. "Maar de antwoorden aan de burgers moeten niet dogmatisch, ideologisch of technocratisch zijn, maar moeten vooral blijk geven van gezond verstand", meent de MR.

De partij wil er ook voor zorgen "dat België niet meer het Europese land is dat zijn loontrekkenden het zwaarst belast". Ze wil bijvoorbeeld ook "de ouders de vrije schoolkeuze laten voor hun kinderen" of het aantal bestuurders van intercommunales verlagen.

"Gezond verstand" als politieke slogan klinkt Vlamingen misschien bekend in de oren: ook Lijst Dedecker trok in 2007 met de baseline "gezond verstand" naar de kiezer.

lees ook