Franstalige lijst voor verkiezing Vlaams Parlement klaar

De belangrijkste plaatsen op de lijst van Union des Francophones voor de verkiezingen voor het Vlaams Parlement zijn toegewezen, zo is van Christian Van Eyken (FDF) vernomen. Hij trekt de lijst. Enkele dagen geleden bereikten FDF, MR, CDH, en PS een akkoord over een lijst waarmee ze minstens één zetel willen veroveren in het Vlaams Parlement.
Christian Van Eyken

Na Van Eyken staan Elisabeth de Foestraets (MR-Kraainem), Georgios Karamanis (PS - Sint-Pieters-Leeuw), Anne Mikolacjak (CDH - Beersel), Gregory Boen (FDF - Drogenbos), Guy Pardon (MR - Dilbeek), Denis Nanga (PS - Sint-Genesius-Rode) en Josiane Blanche (CDH - Zaventem) op de lijst. Ze wordt geduwd door de burgemeester van Wezembeek-Oppem, Frédéric Petit (MR).

FDF, MR, PS en CDH kwamen een tiental dagen geleden overeen om in Vlaams-Brabant opnieuw met de Union des Francophones op te komen voor het Vlaams Parlement. FDF'er Van Eycken, de enige Franstalige verkozene in het Vlaams Parlement, zal de lijst trekken voor de verkiezingen van 25 mei. De tweede plaats gaat naar MR. Bij de verkiezingen van 2019 worden de rollen omgedraaid.

lees ook