Hagenaars mogen vandaag gratis naar Gemeentemuseum

De inwoners van Den Haag in Nederland mogen vandaag gratis naar het Gemeentemuseum. Dat meldt de NOS. Met de actie wil het stadsbestuur de inwoners bedanken voor de gastvrije ontvangst van de deelnemers aan de nucleaire top op 24 en 25 maart.

De Hagenaars werden in de aanloop naar de top geconfronteerd met wegversperringen en andere overlast. De omgeving van het World Forum was hermetisch afgesloten.

Het stadsbestuur zegt dat Den Haag zich tijdens de top heeft laten zien als een internationale stad van vrede en recht. "De top werd een succes, ook dankzij alle inwoners van Den Haag", klinkt het.

Het Gemeentemuseum was tijdens de top het decor van een persconferentie van de Amerikaanse president Obama en de Nederlandse premier Rutte. Het duo liet zich daarna fotograferen voor het schilderij "Victory boogie woogie" van Piet Mondriaan. "Vandaag kunt u hetzelfde doen", stond er in de uitnodiging voor de open dag.