In Frankrijk start proces tegen de "zwarte weduwe"

Een vrouw van 53, bijgenaamd de "zwarte weduwe", staat vanaf morgen in het Franse Grenoble terecht voor de moord op haar echtgenoot. De omstandigheden waarin die man om het leven kwam, doen denken aan de omstandigheden waarin vorige partners van de vrouw werden aangetroffen. Het gaat om vier mannen die vergiftigd werden. Twee anderen kwamen - net als het recentste slachtoffer - om het leven.

De 58-jarige man van de "zwarte weduwe" werd op 31 oktober 2009 verkoold aangetroffen in zijn uitgebrande wagen nabij zijn woning in Villard-Bonnot. Het onderzoek wees uit dat de auto in brand was gestoken en in het bloed troffen de lijkschouwers drie verschillende slaapmiddelen aan. Het onderzoek leerde ook dat de vrouw, die graag gokt, voor 165.000 euro schulden had gemaakt en de hypotheek van haar man zijn woning daarvoor had verpand.

Bij verder onderzoek vonden de speurders dat ook vier vroegere partners van de vrouw slachtoffer waren geworden van vergiftigingen. Twee van hen waren met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen, twee anderen waren om het leven gekomen. Bij het vorige geval van vergiftiging - de man stierf door de uitlaatgassen van zijn auto, terwijl, de motor van zijn wagen stond te draaien in de garage - werd nog geconcludeerd dat het om een zelfdoding ging.