Koppel uit Roeselare verdacht van moord op dochter

Een koppel uit Roeselare dat afgelopen week door hun 11-jarige dochter werd gered uit hun brandende woning, is aangehouden door de onderzoeksrechter wegens moordpoging op dezelfde dochter.

Dinsdagnacht is in Roeselare een woning uitgebrand. Het koppel dat er woonde samen met hun dochter is gered door de alertheid van het kind. Nu blijkt dat de vader en moeder uit het leven wilden stappen en hun dochter mee de dood wilden innemen. Dankzij de alertheid van hun dochter die wakker werd door de rook in de woning en die de buren waarschuwde, kon het gezinsdrama vermeden worden.

Het koppel is aangehouden door de onderzoeksrechter. De vader wordt ook vervolgd voor opzettelijke brandstichting. Het duo ligt momenteel nog in het ziekenhuis, maar moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.