Premier Di Rupo prijst "Belgische recept"

Premier Elio Di Rupo (PS) prijst het Belgische economisch en sociaal "recept", dat er volgens hem voor heeft gezorgd dat ons land de crisis "beter heeft doorstaan dan heel wat andere Europese landen". Dat bleek tijdens de uitzending "Internationales" op TV5Monde.

Volgens Di Rupo heeft de regering forse besparingen kunnen vermijden en is er in plaats daarvan geopteerd voor het terugdringen van het tekort van de overheidsfinanciën. "Dankzij dit spel van compromissen (tussen de zes coalitiepartijen, nvdr) hebben we de koopkracht van de burgers kunnen veiligstellen en de economie ondersteund", aldus de premier.

"Dat is het Belgische recept", ging de regeringsleider voort, die erop wees dat België "de crisis beter is doorgekomen dan de andere Europese en eurozonelanden".

Daarnaast loofde de premier - nu duidelijk in kiescampagne - enkele socialistische maatregelen zoals de ondersteuning van de koopkracht, het behoud van de automatische indexering van de lonen en sociale uitkeringen, en een prijsverlaging voor 2.500 medicijnen. "We zijn duidelijk de meest sociale regering van Europa", klonk het.