Tientallen vaten met xtc-afval gedumpt in Tilburg

In Tilburg en het naburige Riel (Nederland) zijn in totaal ruim 70 vaten met waarschijnlijk afval uit een drugslaboratorium gevonden. De politie gaat ervan uit dat het om xtc-afval gaat.

In Tilburg werden vanmiddag aan de Merwedestraat ongeveer 20 vaten met het afval gevonden. Vanochtend werden in Tilburg ook al 25 jerrycans gevonden achter de terreinen van het Willem II-stadion aan de Goirleseweg. De inhoud, ook vermoedelijk xtc-afval, lekte in de sloot.

Gisteren rond 20 uur vond een voorbijganger 30 jerrycans in een sloot langs de Goorweg in Riel. 28 daarvan bleken gevuld met het mogelijke afval. Er wordt onderzocht of de beide vondsten in verband staan met elkaar.

In de grensregio wordt almaar vaker chemisch afval gedumpt, omdat het aantal illegale laboratoria sterk is gestegen. De politie noemt het een zorgwekkende trend.