Volg live: debat met De Wever in Amsterdam

N-VA-voorzitter Bart De Wever gaat in Amsterdam in debat met Dirk-Jan Eppink (LDD) en twee hoogleraars, over de EU en de euro. Volg onderaan live vanaf 16 uur het debat en discussieer mee op Twitter via #debat14.

Het debat in Amsterdam wordt georganiseerd door De Volkskrant en De Rode Hoed. Het debat komt er naar aanleiding van de Europese verkiezingen op 25 mei en gaat "over de grote verschillen in cultuur en economische kracht tussen de landen van Europa. Is het mogelijk om één markt en één munt te handhaven? Is een steeds nauwere EU mogelijk en wenselijk?"

Bart De Wever zakt als N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen af naar Amsterdam op uitnodiging van De Rode Hoed en De Volkskrant.

Derk-Jan Eppink is publicist en was de voorbije jaren Europees Parlementslid voor LDD. Na de verkiezingen stopt zijn politieke carrière bij de partij van Jean-Marie Dedecker.

Arnoud Boot is hoogleraar Ondernemingsfinanciering en Financiële Markten aan de Universiteit van Amsterdam (UVA). Hij is ook voorzitter van de Bankraad van de Nederlandsche Bank.

Barbara Baarsma is algemeen directeur van SEO Economisch Onderzoek en hoogleraar Marktwerking en Mededingingseconomie aan de UVA.

Frits Bolkestein, voormalig Europees Commissaris en voormalig minister en VVD-voorzitter, doet het slotwoord na het debat.

lees ook