Alexander Wang nieuwe gastontwerper voor H&M

De Zweedse modeketen H&M heeft de Amerikaanse ontwerper Alexander Wang aangetrokken om een gastcollectie te maken. De budgetvriendelijke kledingketen werkt op regelmatige basis samen met bekende designers die een eenmalige collectie samenstellen. Op 6 november liggen de kledingstukken en accessoires van Wang in de Belgische winkelrekken.

Wang zal voor zijn eenmalige H&M-lijn zowel kleding als accessoires voor mannen en vrouwen ontwerpen. Wereldwijd zal zijn collectie in ongeveer 250 winkels verkrijgbaar zijn. In ons land zullen zijn stukken in een zestal winkels worden aangeboden, al is momenteel nog niet beslist waar. "Maar in steden als Antwerpen en Brussel zullen ze zeker te vinden zijn", zegt H&M-woordvoerster Marianne Nerinckx.

Alexander Wang (30) is hoofdontwerper bij het modehuis Balanciaga. Hij staat vooral bekend om zijn erg strakke en functionele silhouetten, vaak sportief met een twist. Onder meer Michelle Obama, Victoria Beckham, Beyoncé, Rihanna en onze eigen Axelle Red worden geregeld in zijn creaties gespot.

Meest gelezen