"Merkt nog iemand de ongelukkige vorm van het skatepark op?"

Op de begane grond lijkt het skatepark van Porthcawl in Zuid-Wales er niet bijzonder uit te zien, maar dat verandert als het bouwwerk vanuit de lucht te zien is. Inwoner Gareth Bishop bond de kat de bel aan nadat hij via Google Maps zijn woonplaats van naderbij had bekeken.

"Merkt iemand anders ook de ongelukkige vorm van het skatepark op", vroeg Bishop zich af op zijn Facebookpagina. Al snel is duidelijk wat de man bedoelt. Vanuit de lucht bekeken heeft het skatepark de vorm van een penis, inclusief twee testikels. Zijn foto werd al snel vlotjes gedeeld, waarna de website Walesonline de constructeur van het skatepark vroeg of er tijdens het bouwen iets is fout gelopen.

"Die specifieke vorm is heel functioneel", beweert ontwerper Ian Jennings. "Het is wereldwijd een van de favoriete vormen van skaters. Het exemplaar in Porthcawl is dus zeker niet uniek. Het is net dankzij de vele skaters hier, die internationale ervaring hebben, dat we het skatepark die vorm hebben gegeven", aldus de ontwerper.

Volgens hem is het eerder nog gebeurd dat mensen hem aanspreken over de opmerkelijke vorm. "Jammer genoeg raken mensen snel opgewonden als ze iets zien dat lijkt op een penis. Ik antwoord dan dat ze een dokter moeten zoeken, als hun geslachtsdeel dezelfde vorm heeft."

Ook het stadsbestuur haalt de schouders op als ze met een opmerking over de vorm van het skatepark wordt geconfronteerd. "Ons skatepark is een schoolvoorbeeld van een samenwerking tussen alle inwoners van Porthcawl om de jeugd een plek te geven waarin ze zich kunnen uitleven", zegt een woordvoerster. "We zijn er trots op en we vinden het leuk dat er na drie jaar nog steeds belangstelling voor is."

lees ook