"Nooit eerder is "Thuis" zo straf en emotioneel geëindigd"

De serie "Thuis" is bezig aan een sterk seizoen met kijkcijfers boven het miljoen, en ook de seizoensfinale wordt bijzonder straf. Dat vertelden actrices Ann Pira en Sally-Jane Vanhorenbeeck (foto) tijdens een signeersessie op de tentoonstelling "Lang leve de tv!" in Gent aan Het Nieuwsblad. Omdat er heel wat enthousiaste fans afzakten naar Gent, hebben de actrices al een tipje van de finalesluier opgelicht.
© VRT

Op de Thuisdag aan de vooravond van de seizoensfinale staan er niet langer handtekeningensessies gepland. Daarom waren enkele honderden fans gisteren naar Gent afgezakt. Peggy (Sally-Jane Van Horenbeeck) en Nancy (Ann Pira) uit "Thuis" waren er te gast op de expo "Lang leve de tv!". Zij maakten graag tijd voor een handtekening,een foto en babbeltje met hun grootste fans.

"Het is grappig hoe heel wat mensen de realiteit en de fictie moeilijk kunnen onderscheiden. Ik heb al tientallen keren gehoord dat mensen dachten dat ik echt blind was", vertelt actrice Sally-Jane Van Horenbeeck, alias Peggy. Toch vinden beide actrices de herkenning en erkenning die ze krijgen van het trouwe "Thuis"-publiek niet onaangenaam."Ik kwam op de trein bij een groepje vrouwen terecht dat een vrijgezellenfeest vierde, en ik werd meteen uitgenodigd om mee een glaasje cava te drinken", aldus Ann Pira (Nancy).

Beide actrices zijn blij verrast dat de populariteit van "Thuis" na 19 seizoenen hoge toppen blijft scheren. "Sinds "Thuis" de televisiester voor populairste programma kreeg, lijkt het wel of taboe is verdwenen. Je hoeft je als "Thuis"-kijker niet langer te schamen."

Voor de fans is het nu aftellen naar de seizoensfinale. Op 30 mei gaat de serie er voor het zomerseizoen weer uit met een cliffhanger. Eentje die er elk jaar straffer op wordt, als we de actrices mogen geloven. "We hebben een nieuw schrijversteam dat voor ons steeds boeiendere verhaallijnen uitzet, ook in de seizoensfinale. Nooit eerder zal "Thuis" zo straf en emotioneel geëindigd zijn."