"Zowel de N-VA als CD&V was bijzonder vuil"

"Op zaterdag is een oranje gloed achtergebleven, op zondag een gele gloed." Dat heeft algemeen directeur van het Concertgebouw in Brugge Katrien Van Eeckhoutte op MNM gezegd na een weekend waarin achtereenvolgens CD&V en de N-VA een verkiezingsmeeting in de kunsttempel op 't Zand hebben gehouden. "De beide partijen waren bijzonder vuil."

Afgelopen weekend vormde het Concertgebouw in Brugge het decor voor liefst twee verkiezingsmeetings: op zaterdag kwam CD&V over de vloer, de volgende dag was de N-VA aan de beurt. "We hebben inderdaad een bomvol weekend achter de rug met heel wat concerten en congressen", blikte algemeen directeur Van Eeckhoutte terug op radiozender MNM. "Natuurlijk is het normaal dat zo kort voor de verkiezingen veel verkiezingsmeetings plaatsvinden."

"Bij de boeking wist CD&V noch de N-VA dat de andere partij onze zaal in hetzelfde weekend eveneens had gereserveerd. We organiseren veel congressen en het kan niet de bedoeling zijn dat we onze klanten over de boekingen van andere klanten inlichten."

"Flink wat pit en animo"

"De bijeenkomsten van CD&V en de N-VA waren behoorlijk gelijklopen georganiseerd. Zo vonden ze allebei in de ochtend plaats. Dat van CD&V duurde tot de lunch, de N-VA hield het al even over 12 uur voor bekeken. De beide partijen hebben flink wat pit en animo de zaal ingestuurd."

Op de vraag welke van de twee partijen het meeste rommel heeft achtergelaten, antwoordde Van Eeckhoutte kordaat: "De beide partijen waren bijzonder vuil. Op zaterdag is een oranje gloed in de zaal achtergebleven, op zondag een gele gloed. We hebben veel schoonmaakwerk gehad, maar vandaag is hiervan niks meer te merken."

lees ook