Actievoerders bezetten opnieuw Oekraïens overheidsgebouw

Het blijft onrustig in het oosten van Oekraïne. In Konstantinovka zouden pro-Russische separatisten een politiekantoor bestormd en bezet hebben terwijl in Charkov de burgemeester zwaargewond raakte toen hij werd neergeschoten door onbekenden. Gisteren werd ook al het gebouw van de regionale televisie in Donetsk bezet.

"De burgemeester is geraakt door kogels in de rug", klinkt het in een korte mededeling. "Hij wordt momenteel geopereerd. Dokters doen er alles aan om hem in leven te houden". De toestand van de burgemeester zou kritiek zijn. Wie de burgemeester heeft neergeschoten is nog niet bekend.

Gisteren hadden pro-Russische actievoerders het gebouw van de regionale televisie in Donetsk bezet. De demonstranten kondigden aan dat ze voortaan zelf de uitzendingen gingen verzorgen. Voor de aanval op het omroepgebouw was er een betoging waarin geëist werd dat de Oekraïense uitzendingen vervangen zouden worden door Russische programma's.

Vandaag is ook in In Konstantinovka een overheidsgebouw bestormd. Het oosten van Oekraïne wordt steeds vaker geconfronteerd met acties van separatisten die zich willen afscheiden van Oekraine en bij Rusland willen horen, net zoals het schiereiland de Krim.

Meest gelezen