Directeur Speelgoedmuseum Mechelen met pensioen

Jef Heylen, de directeur én oprichter van het Speelgoedmuseum in Mechelen, gaat na 32 jaar met pensioen. Heylen wordt daarom vanavond gevierd in het stadhuis van Mechelen.

Jef Heylen is aan zijn laatste dagen als directeur van het Speelgoedmuseum bezig. Het begon met een bescheiden tentoonstelling en is nadien uitgegroeid tot het 'Centrum voor Speelgoed en Volkskunde', wat later het Speelgoedmuseum werd. De zowat 80.000 bezoekers per jaar komen uit binnen- en buitenland. Het museum werd ook gevraagd voor grote tentoonstellingen in China, de Verenigde Staten en Japan.

“Ik kijk daarop terug met een enorm positief gevoel omdat wij van niets iets groots hebben gemaakt en vooral omdat wij speelgoed een waarde hebben gegeven. Speelgoed is vanaf nu een volwaardig erfgoed”, zegt Jef Heylen aan Radio 2 Antwerpen.

Bij zijn afscheid krijgt Jef Heylen een ets met daarop ... poppen of wat dacht u.