Emirates vliegt binnenkort ook naar Zaventem

De luchtvaartmaatschappij Emirates uit de Arabische Golfstaat Dubai zal vanaf augustus ook dagelijks vliegen naar Brussels Airport. Na Etihad uit Adu Dhabi en Qatar Airways is het de derde maatschappij uit de Golfstaten die naar Zaventem komt.

Zaventem was een van de weinige Europese hoofdsteden waar Emirates nog niet aanwezig was. Vanaf midden augustus zal de maatschappij evenwel dagelijks vliegtuigen tussen de thuisbasis Dubai en Brussels Aiport.

Wel moeten er nog enkele trafiekrechten toegekend worden. Dat hangt af van onderhandelingen tussen België en de Verenigde Arabische Emiraten waarvan Dubai deel uitmaakt. Concurrent Etihad uit Abu Dhabi, een van de andere emiraten, vliegt al wel naar Zaventem.

Emirates wordt na Etihad en Qatar Airways de derde maatschappij uit de Arabische Golfstaten die naar Zaventem komt. Onlangs begon ook de Ierse maatschappij Ryanair van en naar Zaventem te vliegen. Ryanair behoudt evenwel ook zijn aanwezig op de luchthaven van Charleroi, maar het aantal passagiers is daar wel afgenomen.