Geen zoekacties meer vanuit de lucht naar vlucht MH370

Meer dan zeven weken na de verdwijning van vlucht MH370 van Malaysia Airlines worden de zoekacties met vliegtuigen stopgezet. De zoektocht naar wrakstukken zal enkel nog onder water doorgaan. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott gezegd.
AP2014

"Het is erg onwaarschijnlijk dat we nog wrakstukken zullen vinden aan het wateroppervlak", stelde Abbott. "De meeste wrakstukken zullen ondertussen gezonken zijn".

Daarom wordt bij de zoekacties voortaan enkel nog ingezet op een screening van de bodem van de oceaan. Het zou gaan om een oppervlakte van zo'n 60.000 vierkante kilometer. Die screening, waarbij ook privébedrijven zouden worden ingeschakeld, zou 6 tot 8 maanden in beslag nemen.

Vlucht MH370 Malaysia Airlines verdween op 8 maart van de radar. Sindsdien ontbreekt van het toestel elk spoor. Het vliegtuig had 239 mensen aan boord. Vermoed wordt dat de Boeing 777 in de Indische Oceaan is neergestort, op ongeveer 2.200 kilometer ten noordwesten van de Australische stad Perth.