Gerechtelijk onderzoek geopend na steekpartij op Brusselse tram

Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar de steekpartij die zaterdag plaatsvond op een Brusselse tram. Een jonge Afrikaanse man kreeg toen twee messteken en raakte zwaargewond. De dader kon ontkomen. Het parket is een onderzoek gestart voor poging doodslag. Dat meldt het Brusselse parket.

Het incident zou zich rond 11 uur afgespeeld hebben, kort nadat een tram van lijn 93 de halte Bockstael in Laken verlaten had. Het slachtoffer, een jonge Afrikaanse man, was enkele haltes eerder opgestapt en kreeg plots twee messteken in de rug. De tramchauffeur merkte dat de jongeman in elkaar zeeg en hield onmiddellijk halt om de nodige hulp te bieden. De vermoedelijke dader zou daarvan geprofiteerd hebben om het tramstel te verlaten en op de loop te gaan. De hulpdiensten brachten het slachtoffer over naar het ziekenhuis waar bleek dat één van zijn longen doorboord was.

Het slachtoffer is intussen buiten levensgevaar, maar van de dader is nog geen spoor. Het motief voor de steekpartij is ook nog niet duidelijk.