Gratis wifi op Grote Markt Brussel

Op de Grote Markt in Brussel zal iedereen vanaf maandag gebruik kunnen maken van gratis draadloos internet. Dat heeft de stad Brussel gezegd op een persconferentie. Tegen eind dit jaar moet er ook op vijf andere grote pleinen in de stad gratis wifi zijn.

Het internet op de Grote Markt is beschikbaar via Bru Wifi. Gebruikersnaam en paswoord zijn niet nodig en zowat duizend gebruikers kunnen gelijktijdig surfen, en dat voor iedereen tot twee uur lang.

Het plein aan het Brusselse stadhuis is niet het enige in de stad dat gratis internet krijgt. Tegen juli zal dat ook voor het Muntplein en het De Brouckèreplein het geval zijn. Tegen oktober komen daar nog het Rouppeplein, het Bockstaelplein en het Vossenplein bij.

Gratis wifi kadert in de plannen van de stad om van Brussel een digitale stad te maken. "Brussel hinkte wat dat betreft tot nu toe een beetje achterop", zegt de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur. "Het was tijd dat de stad die stap zette."

Om het internet beschikbaar te maken, plaatste de stad Brussel vijf antennes op huizen op de Grote Markt, waarvan twee op het stadhuis. Aan het project hangt een prijskaartje van 201.000 euro.