Hinder door werkzaamheden op E40 tussen Drongen en Aalter blijft beperkt

De start van grote onderhoudswerkzaamheden op de E40 van Brussel naar de kust tussen Drongen en Aalter hebben vanmorgen rond 8.30 uur tot een half uur aanschuiven geleid. Dat zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

"Er werd veel gewaarschuwd voor mogelijke hinder, maar die viel gelukkig nog mee", aldus Beeckman. "Toch verwachten we vanavond (maandagavond) ernstigere problemen, net als de komende dagen, want mensen keken allicht de kat uit de boom en ook de feestdagen komen eraan."

Op de E40 richting Brussel waren er maandagmorgen vanaf 7 uur kleinere files net voorbij de oprit Aalter, en die files groeiden aan tot de provinciegrens. Rond 8.30 uur werd een piek bereikt met een half uur aanschuiven, en sindsdien worden de files afgebouwd.

Er wordt tot eind mei gewerkt op de E40 Oostende-Brussel. In de richting van Brussel wordt tussen Aalter en Sint-Denijs-Westrem het wegdek vernieuwd. De werken zijn opgedeeld in verschillende fases.

Tijdens de eerste fase, vanaf maandag tot 9 mei, wordt gewerkt tussen Aalter en Drongen. In beide richtingen zijn slechts twee rijstroken beschikbaar, enkel richting Brussel zijn de rijstroken versmald. Van 10 mei tot eind mei (tweede fase) wordt gewerkt tussen Drongen en Sint-Denijs-Westrem. In beide richtingen zijn slechts twee rijstroken beschikbaar, enkel richting Brussel zijn de rijstroken versmald.

Op www.wegenenverkeer.be staan alternatieve routes.