Honderd à tweehonderd mensen ter plaatse begraven na treinramp in Congo

Honderd tot tweehonderd slachtoffers van de treinramp van 22 april in Congo zijn ter plaatse begraven in massagraven. "We hadden geen andere keuze dan hen in massagraven te begraven", zei Bondo Mitonga, voorzitter van het Congolese Rode Kruis in Katanga.

Mitonga verklaarde dat er geen individuele begrafenissen konden worden geregeld vanwege het hoge aantal doden. Ook de staat waarin ze zich bevonden, liet dat niet toe.

Zes dagen na het drama, beperkten de reddingswerken zich tot het desinfecteren van de plaats. Volgens Mitonga was dat noodzakelijk door de ondraaglijke geur die het werk van de reddingswerkers onmogelijk maakte.

Er zouden nog negen wagons moeten overeind worden gezet die op of naast het spoor liggen. Aan boord van de verongelukte trein bevonden zich veel clandestiene reizigers.

Meest gelezen