Ian Thomas voorgesteld aan Amerikanen als "de nieuwe Justin Bieber"

Het Vlaamse tieneridool Ian Thomas heeft zijn debuut op de Amerikaanse televisie niet gemist. Thomas werd in "Entertainment Tonight", het populairste en langstlopende showbizzprogramma van de VS, gedurende twee minuten voorgesteld als de nieuwe Justin Bieber. 12 miljoen kijkers zagen de tiener aan het werk, en sinds dan lopen de boekingen en aanbiedingen vlotjes binnen, meldt manager Peter Muls in Het Nieuwsblad.

Ian Thomas, nog altijd maar 16, heeft zijn kennismaking met het Amerikaanse publiek niet gemist. Als eerste Belg ooit werd hij voorgesteld in het populaire showbizzprogramma "Entertainment Tonight", naar aanleiding van zijn nieuwe videoclip "Money" die werd geregisseerd door Debbie Rowe, de ex-vrouw van Michael Jackson.

In de reportage wordt Ian Thomas vergeleken met het Canadese tieneridool Justin Bieber. "Hij heeft hetzelfde haar, en dezelfde strakke buikspieren", aldus de presentatoren. De reportage is het startschot van een grootste promotiecampagne rond Thomas in de VS.

De Vlaamse tiener heeft zijn entree alvast niet gemist: 12 miljoen Amerikanen hebben de reportage in "Entertainment Tonight" gezien. En het effect daarvan blijft niet achterwege: aanbiedingen voor allerlei shows en tv-programma's lopen vlotjes binnen, zegt manager Peter Muls. "We timmeren al maanden aan Ians carrière in de VS, maar dit brengt alles in een stroomversnelling. We zijn nu vooral bezig met de Amerikaanse release van zijn twee nieuwe singles. In augustus volgt dan nog een album", zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Intussen zou er ook interesse zijn vanuit Australië. In Korea werd recent nog een filmpje gedraaid in het kader van de WK-match van ons land tegen Zuid-Korea. Drukke tijden voor de boeg dus, al stelt zijn manager de Vlaamse tienermeisjes gerust. "Hij zal in Amerika aan de weg timmeren, maar uiteraard vergeet Ian zijn Vlaamse fans zeker niet", aldus Muls.