Koekelberg wordt adviseur van directiecomité federale politie

Hoofdcommissaris Fernand Koekelberg wordt strategisch en juridisch adviseur van het directiecomité van de federale politie. Dat heeft de federale politie laten weten in een persbericht. Hij zal vooral de samenwerking met de gewesten voorbereiden voor de overdracht van bepaalde bevoegdheden.

Koekelberg stapte in 2011 op als commissaris-generaal van de federale politie na berichten over een luxereis naar Qatar en de aankoop van dure tassen. In de periode nadien werd hij door zijn ex beschuldigd van verkrachting. De Naamse onderzoeksrechter startte een onderzoek, waarna hij werd geschorst bij de politie.

De raadkamer in Namen stelde de man buiten vervolging. Eind vorige week raakte bekend dat de kamer van inbeschuldigingstelling van het hof van beroep van Luik de raadkamer daarin volgde.

Koekelberg zal vanaf heden de functie van strategisch en juridisch adviseur voor het directiecomité van de federale politie opnemen. "Zijn taak zal erin bestaan de samenwerking met de gewesten voor te bereiden in het kader van de overdracht van bepaalde bevoegdheden", klinkt het in het persbericht. "Koekelberg zal ook belast worden met het schetsen van de juridische impact van de optimalisatie en met het formuleren van algemene adviezen."