Leerling steekt lerares dood in Engelse Leeds

In een middelbare school in de Engelse stad Leeds heeft een 15-jarige leerling een 61-jarige lerares doodgestoken. De dader is opgepakt. De steekpartij doet vragen rijzen naar de veiligheid in de Britse scholen.

De lerares Spaans werd voor de ogen van enkele leerlingen van het Corpus Christi college in Leeds aangevallen door de 15-jarige jongen. Getuigen melden dat er paniek ontstond onder de jongeren. Volgens de politie kreeg het slachtoffer verschillende messteken. De hulpdiensten werden meteen verwittigd, maar de 61-jarige Anne Maguire kon niet meer gered worden. Ze overleed in het ziekenhuis.

TWITTER© Ross Parry / SWNS Group

Volgens de plaatselijke autoriteiten ging het om een geïsoleerd incident. Er raakten geen andere leerlingen of leerkrachten gewond. Waarom de leerling de lerares aanviel, is nog niet duidelijk. Leerkrachten slaagden erin om de jongen vast te houden totdat de politie hem kon komen oppakken.

Het Corpus Christi college in Leeds heeft een goede reputatie. De mensen begrijpen dan ook niet hoe zoiets daar kon gebeuren. Intussen hebben al heel wat leerlingen bloemen komen neerleggen bij de schoolpoort. “Voor een lerares die ons dierbaar was. We zijn erg aangegrepen”, staat er op één van de vele berichtjes.

Ook de Britse premier David Cameron liet via Twitter zijn medeleven betuigen. "Mijn gedachten gaan naar de familie van Anne Maguire en naar het lerarenkorps en de leerlingen van de school."

© Ross Parry / SWNS Group© Ross Parry / SWNS Group

De dodelijke steekpartij doet vragen rijzen naar de veiligheid in de Britse scholen. Leerkrachten hebben al meermaals gewezen op de gevaren. Vorig jaar werden in het Verenigd Koninkrijk 250 leerlingen betrapt met wapens op school.