Liesbeth Homans telt af naar 25 mei met verkiezingskalender

De Antwerpse OCMW-voorzitter en lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Liesbeth Homans (N-VA) trekt de ludieke kaart in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei. Op Twitter heeft ze haar persoonlijke verkiezingskalender gelanceerd. Bedoeling is elke dag een cartoon de wereld in te sturen, zo laat haar woordvoerder weten.

Op het eerste "kalenderblaadje" dat Homans vandaag heeft gepost, is te zien hoe 3 CD&V'ers (onder wie één figuurtje dat verdacht veel op Vlaams minister-president Kris Peeters lijkt) gewapend met pancartes naar het CD&V-congres trekken dat afgelopen weekend in het Concertgebouw in Brugge plaatsvond. Onderwijl kijkt Homans vanop een verkiezingsaffiche toe.

"De verkiezingskalender is gewoon een ludiek gegeven", zegt woordvoerder Michael Lescroart. "Bedoeling is elke dag een nieuwe grap onder de vorm van een cartoon op Twitter te plaatsen. Indien mogelijk zal die op de actualiteit inspelen."

De tekeningen zelf zijn van de hand van striptekenaar en cartoonist Erwin Vanmol. "Dit jaar heb ik besloten er geen probleem van te maken politieke cartoons te tekenen", zegt hij. "Ik maak er bijvoorbeeld ook voor Sam Van de Putte van de SP.A."

"Cartoons als deze gaan in zekere zin terug naar de wortels van de politiek", motiveert hij zijn inbreng. "Een cartoon in naam van een partij hoeft bovendien niet objectief te zijn, dus ik kan me flink uitleven. De komende weken zal ik de cartoons voor de verkiezingskalender op dagbasis tekenen. Dat gebeurt in samenspraak met Liesbeth, maar ik krijg de nodige vrijheid."

lees ook