Likoké voor het eerst op Vlaamse bodem voor Antwerpen Proeft

Antwerpen Proeft, het culinair festival dat plaatsvindt aan de Antwerpse Waagnatie, heeft zijn affiche vervolledigd met de eerste Vlaamse acte de présence van Likoké, het Franse restaurant van Piet Huysentruyt. Het restaurant voegt zich op de affiche bij sterrenrestaurants als 't Zilte, Kommilfoo en het Nederlandse Mijn Keuken.

Op de achtste editie van Antwerpen Proeft bieden 25 toprestaurants en speciaalzaken gerechten aan in amusevorm aan een verlaagde prijs, zodat het grote publiek met hun keukenkunsten kan kennismaken. Heel wat verschillende stijlen en continenten komen daarbij aan bod. Special guest is dit jaar chef Yossi Shitrit van restaurant Kitchen Market uit het Israëlische Tel Aviv, die een "show cooking" demonstratie zal geven.

Antwerpen Proeft werd tot voor twee jaar nog samen georganiseerd met het stadsfestival Bollekesfeest. Nu die twee festivals elkaar hebben losgelaten, kunnen de dorstigen op Antwerpen Proeft zich laven bij de standjes van verschillende wijnhandelaars en bij een "beer and food pairing" van brouwerij Duvel Moortgat.

Nog nieuw dit jaar is de prijsuitreiking voor het mooiste gerecht van het festival, gekozen door zowel een publieks- als een vakjury.

Antwerpen Proeft vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 18 mei.