MIVB deelt 100.000 polsbandjes uit tijdens "respectdagen"

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB houdt voor de tweede keer "respectdagen". Van 28 tot 30 april deelt de MIVB 100.000 "respectbandjes" uit om wederzijds respect te vragen voor het personeel maar ook voor de passagiers. De "respectdagen" kwamen tot stand nadat een MIVB-conducteur in 2012 om het leven was gekomen na een geval van agressie.

Volgens woordvoerster An Van Hamme draaien de "respectdagen" niet enkel rond agressie, maar handelen ze over wederzijds respect op het openbaar vervoer en in de stad in het algemeen.

Sinds het overlijden van de conducteur in april 2012 hebben de MIVB en de overheid extra maatregelen genomen om de veiligheid op het openbaar vervoer te verbeteren. "Vorig jaar daalde het aantal agressies met 25 procent door onder andere de 400 extra agenten en het extra veiligheidspersoneel die werden ingezet en meer bevoegdheden voor de veiligheidsdienst", zegt Van Hamme.