Negen mensen opgepakt bij controleactie in Gentse studentenbuurt

De Gentse lokale politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag negen mensen opgepakt en acht pv's en GAS-boetes uitgeschreven bij een controleactie in de studentenbuurt. Dat meldt het Gentse stadsbestuur. Het gaat om de tweede grootschalige actie in de studentenbuurt sinds april.

De controleactie vond plaats in en rond de uitgaansbuurt Overpoort en aan het Sint-Pietersstation en was vooral gericht tegen gauwdiefstallen, diefstallen met geweld en overlast.

Negen personen werden opgepakt. "Vier gekende gauwdieven die zich verdacht gedroegen, twee personen wegens illegaliteit, één persoon wegens illegaliteit die ook geseind stond voor vier diefstallen, één persoon die vrij was onder voorwaarden wegens schending van de voorwaarden en één persoon wegens openbare dronkenschap", meldt de lokale politie.

Er werden ook acht pv's en GAS-boetes uitgeschreven voor wildplassen, inbreuken op het glasverbod en drugsbezit. "De politie wil hiermee benadrukken dat ze volop inzet op de aanpak van de criminele overlast die de normale activiteiten van de studenten, de horeca-uitbaters en de bewoners in en rond de Overpoort ernstig kunnen verstoren", zegt het stadsbestuur.