Noma opnieuw beste restaurant ter wereld

Tijdens een ceremonie in Londen is het restaurant Noma uit de Deense hoofdstad Kopenhagen verkozen tot beste restaurant ter wereld. Het is voor de vierde keer dat Noma die titel krijgt. De jaarlijkse verkiezing gaat uit van het Britse blad "Restaurant".
© Yadid Levy

Noma werd al eerder tot beste restaurant ter wereld verkozen in 2010, 2011 en 2012. Vorig jaar verloor het die strijd van het Spaanse "El Celler de Can Roca" uit Gerona. Dit jaar komt El Celler op de tweede plaats.

"Bedankt om in ons te geloven. Jullie hebben jullie vertrouwen in ons gevestigd. Ik ben erg gelukkig na alle inspanningen die we hebben gedaan", zei een zichtbaar ontspannen René Redzepi. De chef van Noma werd op het podium geflankeerd door zijn hele ploeg. "We zijn nog niet aan de aankomstlijn. We hebben nog veel dingen te ontdekken", wist de "ambassadeur van de keuken uit het noorden" nog toe te voegen.

De verkiezing van het beste restaurant ter wereld is een organisatie van het Britse blad "Restaurant". Zo'n 900 internationale experts maken deel uit van de jury. Het Hof van Cleve van chef Peter Goossens staat op de 45ste plaats in de ranglijst van 50 beste restaurants.