Palin: "Waterboarden is hoe we terroristen zouden dopen"

"Als ik in het Witte Huis zou zitten, dan zou ik de terroristen dopen met waterboarding." Die uitspraak komt uit de mond van Sarah Palin, tijdens een speech voor de National Rifle Association in Indianapolis. Ook de "te vriendelijke" aanpak van terroristen door Obama, kon Palin niet waarderen.

De voormalige kandidate voor het Amerikaanse vicepresidentschap hekelde het feit dat Obama zo zacht optreedt tegen personen met slechte bedoelingen. "Komaan, vijanden die Amerika willen vernietigen en informatie hebben over op til zijnde aanslagen. Hen mag je niet beledigen hoor. En je mag hen ook niet ongemakkelijk laten voelen. Als ik de leiding had, dan zou ik hen dopen met waterboarding", klonk het voor de duizenden aanwezigen.

Voorts had ze het in haar speech vooral gemunt op de Democraten die er volgens haar alles aan doen om het recht op vrij wapenbezit aan banden te leggen. "Wie olie bezit, controleert een economie. Wie geld heeft, controleert de handel. Maar als je je gaat moeien met wapenbezit, dan controleer je mensen. En dat is wat ze van plan zijn", waarschuwde Palin.

De gewezen running mate van John McCain in 2008 zit niet om een controversiële uitspraak meer of minder verlegen. In 2010 slaagde ze erin om op de radio Noord-Korea een bondgenoot van de Verenigde Staten te noemen.

Twee jaar eerder - tijdens haar campagne - beweerde ze dat Rusland te zien is vanop Alaska. En vorige maand nog antwoordde ze het volgende op de vraag wat de VS moet doen mocht Iran aan een kernwapen werken. "Het enige wat een slechterik met nucleaire wapens kan stoppen, is een goed iemand met nucleaire wapens."