Paul Simon en echtgenote even aangehouden voor huiselijk geweld

De 72-jarige Amerikaanse zanger en liedjesschrijver Paul Simon en zijn vrouw Edie Brickell zijn zaterdag even gearresteerd wegens huiselijk geweld in New Canaan in de Amerikaanse staat Connecticut. Dat heeft de politie van New Canaan gemeld.

Paul Simon en zijn vrouw Edie Brickell zijn zaterdagavond wegens "ordeverstoring" naar aanleiding van een echtelijke ruzie in New Canaan in de Amerikaanse staat Connecticut gearresteerd, zo heeft de politie berichten in de media bevestigd.

Agenten begaven zich omstreeks middernacht naar de woning van het stel om een onderzoek in te stellen naar een "huiselijke ruzie", aldus de politie. Simon en Brickell werden wegens verstoring van de openbare orde thuis gearresteerd, maar mochten later beschikken. Op voorwaarde dat zij zich vandaag nog bij een rechtbank zouden aanbieden.

Paul Simon is sinds 1992 getrouwd met folkzangeres Edie Brickell (48). Het is zijn derde huwelijk. Het stel heeft drie kinderen. De platenfirma van Paul Simon wou niet reageren op het nieuws.

Paul Simon maakte eerst furore aan de zijde van Art Garfunkel, maar bouwde ook een succesvolle solocarrière uit. Het leverde hem twaalf Grammy Awards op, onder andere voor de albums "Bridge over troubled water" (met Garfunkel), "Still crazy after all these years" en "Graceland".