Pfizer bevestigt interesse in AstraZeneca

Het farmaceutische bedrijf Pfizer heeft bevestigd dat het belangstelling heeft in een overname van zijn Britse branchegenoot AstraZeneca. Het Amerikaanse concern zegt dat het AstraZeneca al in januari benaderde en dat het op 26 april opnieuw een voorstel heeft gedaan om de gesprekken weer op te pakken. De overname zou de grootste ooit zijn in de farmaceutische wereld maar AstraZeneca houdt voorlopig de boot af.

Pfizer wilde in januari 46,61 pond per aandeel betalen voor AstraZeneca, zo gaf het vandaag aan, maar de Britten waren niet gediend met de toenadering. Nu zouden de Amerikanen een hernieuwd voorstel hebben waarmee ze naar buiten willen treden.

AstraZeneca heeft gezegd dat het "vol vertrouwen" is dat zijn strategie een "aanzienlijke waarde" zou creëren voor de aandeelhouders, op zichzelf. "De raad van bestuur blijft vertrouwen behouden in de voortgaande uitvoering van AstraZeneca's strategie als een onafhankelijk bedrijf", zo voegde het eraan toe.

AstraZeneca heeft een marktwaarde van circa 51,5 miljard pond, ruim 62 miljard euro, en met een overname zou circa 70 miljard euro zijn gemoeid. De overname zou de grootste ooit zijn in de farmaceutische wereld.