Sofia Coppola en Willem Dafoe in filmjury Cannes

Het filmfestival van Cannes heeft de jury van zijn 67e editie bekendgemaakt. Dit jaar zal een internationaal gezelschap van vijf vrouwen en vier mannen beslissen welke films bekroond worden. De Nieuw-Zeelandse regisseur Jane Campion, die zelf als enige vrouw ooit de Gouden Palm won, zit de jury voor. Grote namen zijn regisseur en producer Sofia Coppola en acteur William Dafoe.
(c) 2012 FameFlynet, Inc

Het filmfestival van Cannes kiest ook dit jaar voor een erg internationale jury. Voor het eerst sinds 2009 zitten er meer vrouwen dan mannen in de jury. Juryvoorzitter Jane Campion (Nieuw-Zeeland) wordt omringd door acht grote namen uit de filmwereld, waarvan Sofia Coppola en Willem Dafoe (foto) het meest bekend zijn bij het grote publiek. Naast deze Amerikaanse filmgrootheden hebben ook China, Korea, Denemarken, Iran, Frankrijk en Mexico een vertegenwoordiger in de jury.

De andere juryleden zijn actrice Carole Bouquet (Frankrijk), actrice Leila Hatami (Iran), actrice Jeon Do-yeon (Zuid-Korea), acteur/regisseur Gael Garcia Bernal (Mexico), regisseur/producer Jia Zhangke (China) en regisseur/producer Nicolas Winding Refn (Denemarken).

Samen zullen ze uit de 18 films in competitie de winnaars kiezen. De laureaten nemen hun prijs in ontvangst tijdens de galaceremonie op zaterdag 24 mei. De film die de Gouden Palm wegkaapt, zal vertoond worden op zondag 25 mei, de slotavond van het festival.