Spaanse film "7th Floor" wint grote prijs op festival van de politiefilm in Luik

De Spaanse film "7th Floor" van regisseur Patxi Amezcua heeft zondagavond de grote prijs gewonnen van het internationale festival van de politiefilm in Luik. De Spaanse film kreeg ook de kristallen insigne voor de beste film. Tijdens de slotceremonie in Kinepolis Luik werd de Belgisch-Zwitserse film "Milky Way" van regisseurs Joseph Incardona en Cyril bekroond met de publieksprijs.

De kristallen insigne voor de beste acteur ging naar de Canadese acteur Spencer Lofranco voor zijn rol in de film "Jamesy Boy". Beste actrice werd de Duitse Nadesha Bennicke voor haar rol in "Banklady". Die film kreeg ook de prijs van de Europese jongerenjury.

Zesendertig films waren in competitie. De Franse acteur Francis Perrin zat de jury voor, die verder bestond uit onder anderen Mylène Demongeot, Pierre Simenon en Bernard Le Coq.