Treinramp in Congo: Balans loopt op tot 74 doden

Donderdag was er nog sprake van 48 doden, maar zondag, na het doorsnijden van een staalplaat, troffen de reddingswerkers de slachtoffers aan.

Minister Kabange zei dat in de loop van de dag een twintigtal lichamen en één overlevende gevonden werden onder een van de twee gekantelde wagons die vijf dagen na het drama nog op het spoor lagen. Donderdag was nog sprake van 48 doden.

De reddingsoperaties gingen zondag voort. Reddingswerkers sneden een staalplaat door van een van de twee wagons die op het spoor lagen en troffen zo de slachtoffers aan, zei de minister. Hij kon niet in detail treden over de persoon die nog in leven was.

De reddingsactie werd bij het aanbreken van de nacht stopgezet. Maandagmorgen zullen de reddingswerkers zich richten op de laatste wagon.

De ontsporing van de goederentrein, waarin veel passagiers clandestien meereisden, gebeurde in een moeilijk bereikbaar gebied, 65 kilometer ten noorden van Kamina, een stad op ongeveer 600 kilometer van Lubumbashi, de hoofstad van de provincie Katanga.