Twee vrouwen en drie kinderen komen om bij brand in Sheffield

In de Noord-Engelse stad Sheffield zijn afgelopen nacht drie jonge kinderen, onder wie een baby van negen weken, en twee vrouwen omgekomen bij een woningbrand. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer. "Er is een onderzoek geopend om na te gaan wat de oorzaak van de brand is", aldus de woordvoerder.

De slachtoffers zijn een meisje van negen weken, haar twee broers van zeven en negen jaar, hun 54-jarige grootmoeder en hun 20-jarige tante. De moeder van de kinderen die ook in het huis aanwezig was, slaagde erin om aan het vuur te ontsnappen. Ook de grootmoeder was aanvankelijk uit de vlammenzee kunnen ontkomen, maar ging terug naar binnen om haar kleinkinderen in veiligheid te brengen. De vader van de kinderen was gaan werken toen de brand uitbrak.

De oorzaak van de brand in een residentiële wijk in Sheffield is nog niet bekend. De politie is een onderzoek gestart. Er is voorlopig geen melding van andere slachtoffers.