Veel positieve vibes voor Axel Hirsoux in Kopenhagen

Axel Hirsoux heeft zijn eerste repetitie en zijn eerste persconferentie afgewerkt in Kopenhagen. Volgende week dinsdag probeert de Belgische Eurovisiesongfestivalkandidaat met zijn nummer "Mother" te plaatsen voor de grote finale van de liedjeswedstrijd in de eerste halve finale.
© VRT - BMUSS

"We zijn gisteren goed aangekomen in Kopenhagen en vandaag was het een bijzonder drukke dag", meldt Hanne Laureys van VRT Televisie in Kopenhagen. "Het is opvallend hoe goed en professioneel alles georganiseerd is. De eerste repetitie is bijzonder vlot verlopen."

Axel Hirsoux maakte kennis met het grote podium en mocht zijn nummer "Mother" vier keer zingen. "Na afloop van zijn optreden was er applaus van de medewerkers van de show in de zaal", aldus Laureys.

Axel Hirsoux houdt een goed gevoel over aan zijn kennismaking met het Eurovisiesongfestivalgebeuren. "Het ging er gemoedelijk aan toe en hij voelde heel veel positieve energie op het mooie podium. De Deense organisatoren hebben veel zorg besteed aan de aankleding en er is een waterpartij gemaakt rond het podum", klinkt het.

"Axel Hirsoux heeft intussen al heel wat interviews afgewerkt in zowel het Nederlands, het Frans en het Engels. Dat is niet altijd evident, maar het ging allemaal heel vlot. Het is nu uitkijken naar komende vrijdag. Dan staat de tweede repetitie op het programma", besluit Hanne Laureys.