West-Vlaanderen pakt woon-werkverkeer aan met "testkaravaan"

De provincie West-Vlaanderen stimuleert bedrijven om de auto minder te gebruiken en te pendelen met duurzame vervoersmiddelen. Daarvoor lanceert ze het project "De testkaravaan komt er aan! ", dat vanmorgen werd voorgesteld in Zedelgem.

Het uitgangspunt van "De testkaravaan komt er aan! " is het uittesten van een andere optie van woon-werkverkeer. De provincie stelt per deelnemend bedrijf gratis een vloot van 95 duurzame vervoermiddelen ter beschikking voor de werknemers. Naast gewone fietsen kunnen ze elektrische fietsen, bakfietsen, vouwfietsen en fietskarren uittesten. Ook bus- en treinpassen, Blue Bikes en carpoolmogelijkheden behoren tot het aanbod.

Het project is nu al een succes, want in 2014 nemen tien bedrijven deel, in 2015 zelfs dertien. De bedrijven zullen drie weken lang de vervoersmiddelen uittesten.

Het project is er gekomen na bevredigende testresultaten bij OptimaT en Inagro begin april, en bij de provincie zelf in 2013. Heel wat werknemers waren tevreden met het project en overwogen om te kiezen voor een duurzame verplaatsing.

"Met deze campagne is de provincie West-Vlaanderen een pionier. Ze speelt in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen te kunnen uittesten", aldus gedeputeerde voor Mobiliteit Franky De Block.