50 doden bij grootscheepse aanval van taliban

Bij een grootscheepse aanval van de taliban op het Afghaanse leger zijn zeker 49 opstandelingen en 5 militairen gedood. Dat heeft het ministerie van Defensie in Kaboel vandaag gemeld.
AP2012
Een Afghaanse soldaat in een basis in Paktia (foto: archief).

Meer dan 500 talibanstrijders zouden drie buitenposten van het Afghaanse leger hebben aangevallen in de Zuid-Afghaanse provincie Paktia. Bij de gevechten zouden naast de 54 doden ook verschillende gewonden gevallen zijn.

De internationale ISAF-troepenmacht heeft gemeld dat bij een aanval van de taliban in het oosten van Afghanistan twee van haar soldaten om het leven zijn gekomen.

Het mandaat van de door de NAVO geleide ISAF-troepenmacht loopt eind dit jaar af. Of er daarna een kleinere missie komt die zich zal bezighouden met de vorming en ondersteuning van de Afghaanse veiligheidstroepen, is nog niet definitief uitgemaakt.