"Hoe grappig ook, hij blijft een held"

De afgelopen dagen circuleert op sociale media een filmpje, waarop een brandweerman te zien is die tijdens het blussen begint te klungelen met zijn ladder. Op het eerste zicht misschien grappig, maar het filmpje onderstreept vooral het risico waarmee brandweermannen dagelijks het vuur te lijf gaan. Die correctie bracht ook de maker van het filmpje aan, nadat ze het op Facebook gepubliceerd had.

ABC-fotografe Janice Bridges filmde het blussen van een vrachtwagen, toen het voor de brandweerman verkeerd begon te gaan. De ladder begon te kantelen en hij kon zich ternauwernood vasthouden. Uiteindelijk moest hij zich gewonnen geven.

Het filmpje werd snel massaal gedeeld, vooral omwille van de grappige ondertoon, die deed terugdenken aan de "slapstick-humor uit de oude tijd".

Ook al zag Bridges de humor wel in, toch stuurde ze een correctie de wereld in: "Brandweermannen en politieagenten zijn de helden van elke dag. Deze man kwam zeker in een gevaarlijke situatie terecht toen zijn ladder begon te slingeren. Zij riskeren iedere dag zware verwondingen door het uitoefenen van hun job. Een job in dienst van ons. De meesten onder ons hebben niet zo’n job met die mate van opoffering."

"Ik ben er vrij zeker van dat hij zich na die val herpakt heeft en zich terug ingezet heeft om die brand te blussen. That's Memphis Fire doing what they do."

lees ook