Cassatie verwerpt beroep Bernard Wesphael

Het Hof van Cassatie heeft het cassatieberoep van Bernard Wesphael verworpen. Wesphael was in cassatie gegaan tegen de beslissing van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling om de politicus langer in voorhechtenis te houden. Wesphael blijft dus voorlopig in de cel.
Thierry du Bois

Ecolopoliticus Bernard Wesphael wordt ervan verdacht zijn echtgenote te hebben vermoord. Eerder hadden zowel de raadkamer in Brugge als de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent de aanhouding van Wesphael verlengd. Daarop ging de politicus in cassatieberoep.

Zijn advocaten stellen namelijk dat er geen sprake van voorbedachtheid is, zoals de onderzoekers beweren, en dus dat er niet kan worden gesproken over moord. Ze willen dat hun cliënt dan ook voorlopig wordt vrijgelaten, met een enkelband. Maar het Hof van Cassatie volgt die redenering dus niet. Wesphael blijft voorlopig in de cel.