CDH zal "alles doen om N-VA uit regering te houden"

"Zoals we steeds hebben gezegd, zal het CDH in eender welke hypothese alles in het werk stellen opdat de N-VA geen deel zal uitmaken van de federale of Brusselse regering." Dat zeggen de Franstalige humanisten in een reactie op het standpunt van de MR dat de Franstalige liberalen geen regering zullen vormen met de N-VA als ze na 25 mei aan zet zijn.

Het CDH relativeert de draagwijdte van de verklaringen van vicepremier Didier Reynders en MR- voorzitter Charles Michel en bestempelt die als een "nep-goede verrassing". De uitspraken van de liberalen zijn een "onaangename" verrassing omdat "ze zich enkel willen loskoppelen van de N-VA indien de MR de grootste partij is", merkt CDH op.

De partij van Benoît Lutgen herinnert aan eerdere uitspraken van Reynders waarbij hij zich afvroeg waarom de N-VA geen deel zou kunnen uitmaken van de federale regering terwijl de partij gemeenten en provincies bestuurt en waarom Bart De Wever geen premier zou kunnen zijn als hij nu burgemeester van Antwerpen is.

lees ook

    Meest gelezen