Egyptenaren willen helft van Besix verkopen

Het Egyptische concern Orascom wil het belang in de Belgische internationale bouwgroep Besix verkopen. Orascom bezit de helft van de aandelen van Besix.

Orascom was in 2004 in het kapitaal van Besix gestapt om een "management buy-out" van de directie te ondersteunen. Sindsdien bezit Orascom 50% van de aandelen, de rest is in handen van Belgische investeerders en het management.

Orascom zegt nu dat het van plan is om het belang in Besix te verkopen. De Belgische aandeelhouders en de directie zijn van plan om de controle over Besix te behouden. De zakenbank Lazard is aangesteld als financieel adviseur in de zaak.

Besix is de grootste Belgische bouwgroep en is wereldwijd actief. Er werken 18.000 mensen voor Besix en het bedrijf heeft een omzet van 2,1 miljard euro. Besix was onder meer betrokken bij de bouw van de Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld.

Enkele dagen geleden heeft Besix een deel van het contract voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum Neo op de Heizel in de wacht gesleept.

Meest gelezen