Frisomat neemt meerderheidsbelang in Russisch bouwbedrijf

De Antwerpse industriebouwer Frisomat heeft een meerderheidsparticipatie genomen van 60 procent bij Arsenal ST, een Russisch bouwbedrijf met 100 medewerkers, goed voor een investering van 2,4 miljoen euro. Met deze joint venture wil Frisomat zijn positie versterken op de groeiende Russische markt. Dat laat het bedrijf dinsdag weten in een persbericht.

Frisomat en Arsenal ST werken allebei volgens hetzelfde bouwprincipe met koudgewalst staal.

Frisomat is al langer actief in Rusland, nu wil het zijn aanwezigheid consolideren en verder uitbreiden. "Verschillende regio's in Rusland zijn in volle ontwikkeling en we willen daarop inspelen met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Onze hallen en constructies van koudgewalst staal zijn door het relatief lage gewicht eenvoudig te transporteren en gemakkelijker te monteren dan de beschikbare alternatieven. Bovendien kunnen we lokaal uiterst snel produceren en weersonafhankelijk bouwen. Met Arsenal ST beschikken we nu ook over een distributienetwerk van ingenieursbureaus en bouwbedrijven", zegt Philippe Somers, Export Director bij Frisomat.

Frisomat heeft 18 eigen vestigingen wereldwijd. De exportactiviteiten zijn goed voor circa 80 procent van het zakencijfer.