Gloria Boateng wint optreden op Sziget Festival

Gloria Boateng heeft een plaatsje veroverd op de affiche van Sziget Festival in Hongarije. Het festival had samen met Jeka vzw een wedstrijd uitgeschreven waarmee jong Belgisch talent een plaats op het festival kon winnen. Meer dan 300 bands schreven zich in. Vijf groepen mochten zich live komen bewijzen voor een jury in het Depot in Leuven.

Gloria Boateng kon de jury het meest bekoren met haar aanstekelijke hiphopbeats. De band bestaat uit een rappende frontvrouw en drie internationale muzikanten. Ze vervoegen op Sziget Stromae, Girls in Hawaii en Juntacadáveres als vierde Belgische act op het grootste Europese festival. Daarnaast krijgen ze intensieve coaching van niemand minder dan muzieklabo Noise Gate en wordt hun muzikale avontuur tot in de coulissen van de Europe Stage gevolgd.

Het festival programmeert traditioneel elk jaar een aantal Belgische bands en lokt daarmee ook Belgische muziekfans naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Dit jaar vindt het festival plaats van 11 tot 18 augustus. Onder meer Placebo, Queens of the Stone Age en Bastille staan er op de affiche.