Helikopter redt vrouw van kathedraal na val van 9 meter

In Wells, in het zuiden van Engeland, heeft een reddingshelikopter van het Britse leger een vrouw gered vanop de kathedraal in de stad. De vrouw was tijdens een rondleiding op het het dak gevallen en raakte gekneld tussen twee kleine torentjes. Ze raakte ernstig gewond maar verkeert niet in levensgevaar.

Met twaalf waren ze aan de rondleiding in de kathedraal in Wells begonnen en daarbij stond ook een bezoekje aan het dak van het gebouw op het programma. Daar aangekomen liep het al snel fout toen een 60-jarige vrouw om een nog onbekende oorzaak naar beneden viel. Haar val werd negen meter lager gebroken door twee kleine torentjes van de kathedraal waartussen ze vast kwam te zitten.

"We hebben dan onmiddellijk onze noodprocedure opgestart", zegt de woordvoerder van de kathedraal. Politie, brandweer en een ziekenwagen kwamen ter plaatse, maar het was uiteindelijk een reddingshelikopter van het Britse leger die de vrouw op een hoogte van 45 meter uit haar benarde situatie moest bevrijden.

"Ze is ernstig gewond aan haar heupen, benen en armen, maar verkeert niet in levensgevaar", klonk het. "We gaan nu onderzoeken hoe dit is kunnen gebeuren."