Kameleons maken kiezen gemakkelijk

Deze voormiddag werd de verkiezingswebsite Kies Kameleon gelanceerd, een initiatief van elf studenten aan de UGent. De bedoeling is om onafhankelijk en in klare taal verkiezingsprogramma's van elke partij uit de doeken te doen en te vergelijken.

De website werd gelanceerd omdat de studenten aanvoelden dat heel wat kiezers in de war zijn door de drie niveaus waar in mei voor gestemd wordt. "We willen dat zowel onze opa van 86 als ons nichtje van 18 dat net gaat stemmen, begrijpt waarvoor elke partij staat", is te horen bij de studenten.

Er zijn drie onderdelen: ten eerste worden de verschillende beleidsniveaus uitgelegd. Daarnaast staan alle kandidaten per partij en per beleidsniveau opgelijst. Ten slotte heeft de site ook een inhoudelijke kant: alle thema's komen aan bod, met daarbij de standpunten van de partijen. "Op die manier moet het voor de kiezer makkelijker worden om op een eenvoudige manier partijen te vergelijken."

lees ook